Makale Başlıkları
VMware, sanallaştırma ve bulut bilişim teknolojileri alanında lider bir yazılım şirketidir. Sunucu sanallaştırma, ağ sanallaştırma, masaüstü sanallaştırma ve bulut yönetimi gibi çözümler sunarak işletmelerin BT altyapılarını daha verimli, güvenli ve ölçeklenebilir hale getirmesine yardımcı olur.
VMware’in en popüler ürünlerinden biri olan VMware vSphere, sunucu sanallaştırma için kullanılırken, VMware Workstation ve VMware Fusion, bireysel kullanıcıların farklı işletim sistemlerini tek bir cihazda çalıştırmasını sağlar. VMware ESXi, güçlü ve hafif bir hipervizör olup veri merkezlerinde yaygın olarak tercih edilir.
Sanallaştırma teknolojileri sayesinde kaynak optimizasyonu, maliyet tasarrufu ve yüksek erişilebilirlik sağlayan VMware, aynı zamanda bulut tabanlı çözümleri, sanal makineler ve güvenlik yönetimi gibi alanlarda da gelişmiş özellikler sunar. Kurumsal BT yönetimi için vazgeçilmez bir teknoloji olan VMware, günümüzde birçok büyük işletme tarafından kullanılmaktadır.
Eğer siz de yazılım işleri ya da benzeri bilgisayar gerektiren teknolojik aletler ile sürekli olarak iç içe iseniz VMware hakkında elbette bir şeyler duymuşsunuzdur. VMware hakkında insanların merak içerisinde oldukları birçok soru bulunmaktadır. Ancak bu sorulara geçmeden önce bilinmesi gereken VMware’nin ne olduğu, ne işe yaradığı ve nasıl kullanıldığıdır.
VMware Nedir?
Yazılım ya da bilgisayar ile işler yürüten insanların belki de en çok merak ettiği hususlardan birisi de VMware ile ilgili olmaktadır. Peki, nedir bu VMware? VM ware bir şirkettir. Ama düşündüğünüz gibi sıradan değil, bu şirket beş farklı BT uzmanı tarafından oldukça profesyonel bir şekilde kurulmuştur. Çok başarılı olan bu şirket sanallaştırma endüstrisinde çok büyük adımlar atmış ve en çok tercih edilen şirket noktasına gelmeyi başarmıştır. Firma tarafından üretilen sanallaştırma yazılımları farklı iki kategoriye ayrılmaktadır.
Bu iki farklı kategori kullandığımız masaüstü sürümler ve sunucuların sürümleri olmaktadır. İlk olarak WMware Workstation ile adını sıkça duyurarak piyasanın gündemine oturmuştur. Daha sonra da VMware GSX Server sürümünü de piyasaya 2001 yılında süren firma iyice bilindik ve güvenilir firmalar arasına girmiştir. Bu olanlardan sonra geliştirilmiş ve pek çok farklı sanallaştırma yazılımı yardımı ile bu endüstride bulunan kullanıcılar arasında oldukça popülerleşmiştir.
VMware WorkStation İle Hangi İşletim Sistemleri Kullanılır?
Kullanıcılar tarafından WMware WorkStation hakkında merak edilen elbette birçok husus bulunmaktadır. Ancak bunlar arasından en sık sorulan sorulardan birisi VMware WorkStation ile hangi işletim sistemleri kullanılır sorusu olmaktadır. VMware WorkStation herhangi bir makineye birden fazla işletim sistemi kurulmasına yardımcı olan bir sanallaştırma yazılımıdır. Siz de bilgisayarınızda bulunan donanımsal özelliklerin sadece bir kısmını kullanarak sanal makinelerinize belirli oranlarda donanımı bu programı kullanarak sağlayabilirsiniz.
WMware WorkStation Windows, Lunix ve de BSD işletim sistemleri ile yüzde yüz oranla uyumludur. Eğer bir işletim sistemi kuracaksanız bu işletim sistemini farklı birçok uygulamada da kullanabilirsiniz. Bu sayede bilgisayarlar üzerinde yapabileceğiniz her şeyi makineler üzerinde de yapabilirsiniz. Kullanılabilecek işletim sistemleri de şu şekilde sıralanabilir;
- Linux
- Windows
- Ubuntu
- Fedora
- Debian
- FreeBSD
- Centos
VMware Ne İşe Yarar?
Kişiler tarafından en çok merak edilen sorulardan birisi de VM ware ne işe yarar sorusu ile gündeme gelmektedir. Kişisel olarak bilgisayar kullananlar ve sunucu yöneticisi olanlar için pek çok sanallaştırma yazılımı VM ware tarafından müşteriye sağlanmaktadır. Bu üretilen sanallaştırma yazılımı yardımı ile pek çok insan yazılım üzerinden ihtiyacını giderebilir, dahası pratik bir şekilde sanallaştırma teknolojisini kullanabilir.
Daha önce de belirtildiği gibi VMware server ve desktop olmak üzere iki farklı platform yazılımı kullanımını sunmaktadır. Eğer masaüstü bilgisayarınızda VM ware kullanacak iseniz bu muhteşem sistem daha fazla işletim sistemi kurmanız açısından size yardımcı olacaktır. Bu sayede bilgisayarınızda dilediğiniz kadar işletim sistemine sahip olabilirsiniz. Genelde bazen işletim sistemlerinin bir kısmı Linux üzerinde çalışmamaktadır ancak VM ware ile bu işin üstesinden de kolay bir şekilde gelebilirsiniz. Farklı işletim sistemlerini özel işleriniz için kullanmak isterseniz yüklemeden de kullanmanız mümkün.
Eğer server olarak yani sunucu olarak VM ware sistemi kullanmak isterseniz bunun için de bilmeniz gereken özellikler vardır. Yine birden fazla işletim sistemini kolay bir şekilde oluşturabilir ve bunları da farklı sunucu birimlerine ayırabilirsiniz. Sunucuları ister siz isterseniz de başkası kontrol edebilir. Giriş yapmasını istemediğiniz kullanıcıları engelleyebilirsiniz.
- Fiber İnternet Nedir? Hızlı İnternet İçin Fiber Dünyasını keşfet!
- WiFi6E Nedir? İnternet Dünyasına Getireceği Yenilikler Nelerdir?
- Grok 3 Nedir? Nasıl Kullanılır ve Ne İşe Yarar?
- Co-Location Nedir? Co-Location Avantajları ve Fiyatları
- XML Nedir? XML Belgeleri Ne Amaçla Kullanılır?
- VDS Nedir? VDS Server Kiralama Fiyatları | VDS Server Özellikleri
- ABD de USB-C’ Yi Zorunlu Yapmak İstiyor
- Skywell Hybrid SUV Mayıs’ta Türkiye’de
- Snapchat’te Yeni Ücretli Üyelik Devri: Snapchat Plus Çok Yakında!
- Youtube Platformuna Yeni Düzenlemeler Geliyor
VMware Nasıl Kurulur?
Sizler de VM ware kullanmaya karar verdiyseniz yapmanız gereken tek şey kurulum olmaktadır. VMware kurulumu oldukça basit adımlar izlendikten sonra tamamlanabilecek bir süreçtir. Bunun için öncelikle işletim sisteminize uygun olan VMware’i seçip sitesinden indirmeniz gerekir. Ardından da şu adımları izlemeniz yeterli olacaktır;
- Dosya indirildikten sonra bir sekme açılacaktır. Açılan sekmede next butonuna basmanız gerekir.
- Gönderilen lisans anlaşmasını da kabul etmeniz gerekir.
- Bir sonraki kısımda uygulamanın hangi klasörde kurulmasını isterseniz seçmeniz gerekir.
- Kısayol ayarları ayarlanmalıdır.
- Yükleme ayarları tamamlandıktan sonra kurulum başlatılır.
- Kısa bir süre sonra da kurulum tamamlanır.
VMware Nasıl Kullanılır?
Sizler tarafından VMware hakkında sorulan birçok soru bulunmaktadır. Elbette bu muhteşem sistem ile ilgili merak içerisinde olmakta da son derece haklısınız. Yöneltilen sorulardan birisi de VMware nasıl kullanılır sorusu olmaktadır. VM ware kullanım açısından kullanıcılarına çok büyük destekler veren efsanevi sistemlerden birisidir. Yıllardır birçok insan tarafından sevilerek güven içerisinde kullanılmaktadır.
Bu sistem çapraz platform desteğine sahiptir. Bu destek ile tüm işletim sistemi sürümlerinde rahat bir şekilde kolaylıkla kullanılabilmektedir. Çapraz platform desteği belki de en çok tercih edilmesinin sebepleri arasında en önemlisi olarak gösterilebilir. VM ware kullanmadan önce hangi tip kullanıcı olduğunuzu belirlemek de çok büyük önem taşımaktadır.
Eğer bilgisayar üzerinden çoklu işletim sistemi kurmak gibi bir niyetiniz var ise bunun için VMware WorkStation kullanmanız sizin için en mantıklı seçenek olacaktır. Eğer işletim sisteminiz Mac ise VM ware Mac sistemi olarak adlandırılmasının yanı sıra VMware Fusion olarak da bilinen sistemi kullanmanız gerekmektedir. Son olarak, eğer bilgisayarınızda ücretsiz olacak bir şekilde kişisel kullanımınız için VM ware tercih etmek istiyorsanız bunun için VMware Player kullanmanız en mantıklı seçenek olacaktır.
Bu sürümlerin hepsi masaüstü bilgisayarda bu uygulamaları kullanmak isteyen insanlar için geliştirilmiştir. Eğer siz de bu sürümleri kullanmak istiyorsanız ekstra olarak başka bir kaynaktan yardım almanıza gerek kalmayacaktır. Tek yapmanız gereken ihtiyacınızı karşılayacak VM ware çeşidini seçmeniz gerekmektedir. Ardından işlemler ile sanal bilgisayarınızı oluşturma sürecine başarılı bir şekilde başlayabilirsiniz.
VM ware firması tarafından üretilen ve birçok insan tarafından sevilerek kullanılan ürünler sadece masaüstü olarak değil aynı zamanda sunucu tarafından da yazılım odaklı kolay bir şekilde kullanılabilmektedir. Eğer sunucu olarak bu VM ware ürünlerini kullanmak isterseniz bunun için de seçebileceğiniz size uygun olarak hizmet edebilecek farklı sunucu VMware ürünleri bulunmaktadır. Diğer kullanım amaçlarının aksine eğer VM ware’i sunucu olarak kullanmak isterseniz bunun için herhangi bir işletim sisteminin kurulu olmasına da gerek yoktur.
Eğer siz de profesyonel seviyede sanallaştırma çözümü istiyorsanız bunun için tercih etmeniz gereken VMware ürünü VMware ESX Server olmaktadır. Bu ürün milyonlarda insan tarafından sevilerek güvenle tercih edilmektedir. Oldukça gelişmiş bir yapıya sahip olan VMware ESX Server sürümü, çok yüksek performans ile kullanıcıyı mutlu etmektedir.
Daha kolay kullanılabilen ve pratik bir yapıya sahip olan VM ware ürünü için arayış içerisinde iseniz bunun için de kesinlikle tercih edebileceğiniz ürün VMware ESXi Server olacaktır. Birçok insan tarafından kolay kullanılabileceği ve basitliği nedeni ile tercih edilen bu ürün sizi asla zorlamayacak ve işlemlerinizi basit bir şekilde halletmenize yardımcı olacaktır. Ancak eğer Linux ve Microsoft Windows benzeri basit birincil işletim sistemine sahip iseniz ücretsiz ve basit olan bir başka ürün daha mevcuttur. Bu da, VMware Server olmaktadır. Bu ürün de tam olarak sizin kullanımınıza uygun üründür.
Alastyr Teknoloji, domain (alan adı), web hosting, bulut sunucu (cloud server) ve veri merkezi hizmetleri ile siz de projelerinizi hayata geçirebilirsiniz. Hızlı, güvenli ve ekonomik web çözümlerimiz ile ihtiyacınız olan performansa sahip olun. Türkiye’nin en çok tavsiye edilen domain ve hosting firması Alastyr, güçlü teknoloji alt yapısı, en güncel yazılımları, 7/24 Türkçe Destek hizmeti ve 15 gün koşulsuz iade garantisi ile hizmet vermektedir.
Web projeleriniz için en uygun fiyatlarla domain kaydet. Bireysel ve kurumsal web projeleriniz için cloud server kirala. Web sitelerinizi hızlı, güvenli ve yüksek performans ile yayınlayabileceğiniz kaliteli hosting paketine sahip ol. Kurumsal mail paketlerimiz ile de işletmeleriniz için yüksek disk kapasitesine sahip sınırsız e-posta hesapları oluşturun.