Makale Başlıkları
Exchange mail kurulumu ve yönetimi adımlarına geçmeden önce iletişimin insan hayatındaki önemine değinelim. İletişim yüzyıllardır insanoğlu ilişkilerindeki en önemli konu olmuştur. Duman ile haberleşmeden günümüze kadarki süre zarfında insanlar iletişim kurmak için çeşitli yollar ve yöntemler denemiştir. Yaşadığımız teknoloji çağında ise insanların arasında iletişim aracı olma görevini elektronik ve akıllı cihazlar üstlenmiş bulunuyor.
Exchange Mail
Mektup gönderme devri de kapandığından ve teknoloji dünyamızın her yerini ele geçirdiğinden dolayı bizlerde elektronik ileti ile haberleşme imkanı buluyoruz. Elektronik ileti dediğimiz unsuru bir mesajdan oluşan dijital mektup olarak da tanımlayabiliriz. Bu dijital mektupların gönderildiği bir platformda Exchange Mail kurumsal e-posta yazılımıdır. Eğitim kurumları, ticari işletmeler gibi kuruluşlarda Exchange Mail kullanılabilirliği yüksek iletişim aracıdır.
Exchange Mail Nedir?
Microsoft Windows işletim sistemi tarafından haberleşme amacı ile üretilen yazılım, Microsoft Exchange Server sistemi içinde yer alan e-posta hizmeti Exchange Mail olarak ifade edilir. Outlook kullanan okul ya da işyerlerinde kullanım gerektiren Exchange Mail içerisinde bir çok destek uygulama bulunabilir. Kümeleme işlevi, sesli olarak haberleşme özelliği ve web üzerinde gelişmiş arama yapabilme yetenekleri bunlardan birkaçıdır.
Exchange Mail platformu ile takvim, görevler, kişiler ve daha birçok farklı özelliği ile Microsoft Server eşliğinde kullanabileceğiniz elektronik posta sistemi olarak çok yaygın kullanıma sahiptir. Tüm akıllı cihazlarda; masaüstü, dizüstü bilgisayarlar ve tablet , telefon gibi ürünlerde rahatlıkla kullanılabilecek olan bu sistem genellikle sınıf, okul, işletme ve firmalar tarafından tercih edilir.
Mail Hosting Nedir?
Barındırma olarak da bilinen web hosting, bir web sitesi üzerinde yayınlanmak istenen resim, sayfa ya da dokümanların kullanıcı tarafından ulaşılabilecek bir cihazda tutulması işlemidir.
Mail Hosting ise bireysel ya da kurumsal projelerde kullanılacak e-posta servislerine özel sunucu yapısında oluşturulan mail servisleridir. Mail hosting satın alma işleminin ardından, domain adresinizi hosting hesabınıza bağlayıp, Alastyr kontrol panelden e-posta hesaplarınızı oluşturabilirsiniz.
Exchange Mail Özellikleri Nelerdir?
Grubunuzda kullandığınız Exchange Mail hizmetinde Microsoft Exchange tüm maillerinizi bir veri tabanında toplayarak mail yönetiminizi hosting firmasının sunucusunda değil Exchange sunucusu içerisinde barındırır. Bu özelliği ile Exchange Mail uygulaması sizlere e-postaları kaybetmeyeceğiniz bir hizmet sunar. Ayrıca yedekleme de yapan Exchange Mail sistemi, fahiş fiyatlı alt yapı donanımı ve yazılımları olmayan arayüz haline gelmiştir.
Exchange Server 2003 sürümü sadece 32- bit sistemde çalışırken, Exchange Server 2007 sürümü ise 64- bit sistemlerde çalışmaktadır. 2003 sürümü ile Exchange Mail hesabınıza gelen mailler süzgeçten geçmekteydi. Bu süzgeç türlerini bağlantı, alıcı, gönderici ve akıllı ileti süzgeçleri olarak sayabiliriz. Fakat 2007 sürümü ile Exchange Mail hesapları hem daha güvenli hem de kullanışlı olmuştur.
Exchange Mail Avantajları
Microsoft Exchange sitemi; standart bilgisayar, BlackBerry ve diğer tüm akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayar ve tabletler, Outlook Web Access olan tüm cihazlarda aktif olarak kullanılabilir. Exchange Mail hesap adı ve şifresi ile kullanıcı dilediği noktadan giriş yaparak e-postalar kontrol edilebilir.
- Kurumsal Mesaj Sistemi: Kurumsal e-posta çatısı olarak kullanılan Exchange Mail işletmenin alan adıyla sorun yaşamadan e-posta alınabilen ve gönderilebilen bir sistem olmasının yanı sıra tamamen uyumlu olarak Active Directory yapısıyla çalışabilir.
- Mail Hesabına Kolayca Erişme: Outlook Web Access eşliğinde maillere internet bulunan her yerden ulaşılabilir. Exchange Mail ile e postaların verileri tek merkez üzerinden güvenle korunur. Kullanıcı nerede olursa olsun ve hangi cihazı kullanırsa kullansın mobil veri ya da wifi bulabildiği sürece Exchange Mail ile e-posta alabilir ve gönderebilir.
- Dosya Paylaşımını Ortak Klasörlere Yapma: Kuruluşunuzda kullanılan e-posta çatısı altında ortak klasör ile önemli mailleri, resimleri, belgeleri ve dosyaları şirket çalışanları ile paylaşılabilir. Tanımlanan e-posta adreslerinin direk olarak düşeceği e postayı klasöre tanımlanabilir. Exchange Mail kullanarak tüm şirket bir klasörde bütün verileri kolayca görebilir.
- Bireysel ya da Paylaşılabilir Ajanda: Exchange Mail kullanıcısı bireysel ajandanın sunduğu kolaylıkla; iş akışını, yapılacak görevleri, hedef ve toplantı kayıtlarını tutabilir. Şirket klasöründe bulunacak olan paylaşılabilir ajanda ile de kaynaklar, tasarılar, projeler ve toplantı vakitleri kaydı tüm işletmenin bilgisine sunulabilir.
- Mail Hesabını Kurallar ile Yönetmek: Sınırsız sayıda kural koyarak yönetilebilen Exchange Mail ile kullanıcı postalarını dilediği gibi klasörlere tanımlayabilir ya da istenmeyen mailleri otomatik olarak sildirebilir. Outlook 2007 ile kullanılabilir olan bu özellik ile önemli kullanıcılardan gelen mesajlar seçtiğiniz klasöre yerleştirilir. Ayrıca mail almak ya da okumak istemediğiniz kullanıcıların tüm postaları Exchange Mail hesabınızda hemen silinir.
- Saniyeler İçerisinde Outlook Entegrasyonu: Doğrudan senkronize çalışan “ Outlook Anywhere” adındaki protokol ile kurumsal mesajlaşmada tüm iletileriniz anlık olarak alınır ve gönderilir. Exchange Mail ile yaptığınız tüm yazışmalar anlık olarak Outlook’unuza düşer. Bunun yanı sıra “Outlook Anywhere” ile çalışanlar VPN olmadan da şirket dışından Outlook’un tüm sürümlerinden (2003 ve 2007) Exchange Mail hesaplarını kullanabilirler.
- Bulut Arşiv: Microsoft Exchange Bulut Arşiv ile alt yapıda rahatlama oluşturulur. Uzun vadede ilgilenilmeyen ya da bir kenarda dursun denilen postaları arşivde saklayabilen kullanıcı istediği vakit tekrardan arşivlenmiş maile ulaşabilir. Exchange Mail tarafından sunulan bu özellik ile mail hesabı daha düzenli olur.
Exchange Mail Kurulumu Nasıl Yapılır?
Birçok cihaz üzerinden kolaylıkla Exchange Mail kurulumu yapılabilir. Windows işletim sistemine sahip tüm bilgisayar çeşitlerinde Outlook ile giriş yapılabilir. Kullanıcı adı ve şifre ile diğer cihazlar üzerinden de giriş yapılabilen Exchange Mail farklı işletim sistemine sahip cihazlarda ekstra noktalar ile kurulabilir.
Exchange Mail MacOS Kurulumu
Windows yerine MacOS işletim sistemi bulunan bilgisayarlar için Exchange Mail kurulumu yapmak oldukça basittir. ‘Sistem Tercihleri’ yazan kısımdan ‘’İnternet Hesapları’ bölümünü seçerek kolayca Exchange Mail oluşturabilir ya da giriş yapılabilir. Ad soyadı, e-posta adresi ve şifre bilgilerini doldurup devam edilmelidir. CNAME kaydı doğru olarak tanımlanır ise Exchange Mail hesabının kullanılacağı platformlar seçilerek kurulum tamamlanabilir.
Exchange Mail iPhone Kurulumu
iPhone için Ayarlar uygulamasından Parola ve Hesaplar kısmına girerek ‘Hesap Ekle’ ye tıklayınız. Önünüze direk olarak çıkan Microsoft Exchange seçeneğini seçerek Exchange Mail kurulumunu e-posta ve şifreniz ile tamamlayabilirsiniz. Tamamlamadıktan sonra iPhone cihazlarda rahatlıkla Exchange Mail hesabı kullanılabilir. Bu aşamaların tümünü iPad cihazlarda da uygulayarak, iPad’larda da Exchange Mail kurulumu yapılabilir.
Exchange Mail Android Kurulumu
En basit kurulumu bilgisayar ve Android işletim sistemi cihazlar içinde geçerli olan Exchange Mail için yine cihazınızda ‘Ayarlar’ kısmından ‘Hesaplar’ a girin ve Exchange ActiveSnyc seçiminden sonra gerekli olan bilgileri girerek kurulum yapılabilir. Gerekli olan bilgiler Exchange Mail kurulumunda kullanılacak olan Exchange Server bilgileridir.
Kurumsal olarak e-posta trafiğini bir çatı altında toplamak için bağımsız bir Exchange Online düzeni ya da Office uygulamalarını kapsayan bir sistem olarak kullanmak istiyorsanız Microsoft Exchange Mail sürümlerinden dilediğini satın alabileceğiniz platformlar ve siteler bulunuyor. Exchange sistemi kullanarak iletilerinizi kolaylıkla düzenleme rahatlığına erişin. Uygun fiyatlara üyelik veren sitelerden kurumunuz için Exchange servisi, Exchange Online hizmeti alabilirsiniz.
Alastyr Teknoloji, domain (alan adı), web hosting, bulut sunucu (cloud server) ve veri merkezi hizmetleri ile siz de projelerinizi hayata geçirebilirsiniz. Hızlı, güvenli ve ekonomik web çözümlerimiz ile ihtiyacınız olan performansa sahip olun. Türkiye’nin en çok tavsiye edilen domain ve hosting firması Alastyr, güçlü teknoloji alt yapısı, en güncel yazılımları, 7/24 Türkçe Destek hizmeti ve 15 gün koşulsuz iade garantisi ile hizmet vermektedir.
Web projeleriniz için en uygun fiyatlarla domain kaydet. Bireysel ve kurumsal web projeleriniz için cloud server kirala. Web sitelerinizi hızlı, güvenli ve yüksek performans ile yayınlayabileceğiniz kaliteli hosting paketine sahip ol. Kurumsal mail paketlerimiz ile de işletmeleriniz için yüksek disk kapasitesine sahip sınırsız e-posta hesapları oluşturun.