Makale Başlıkları
Google Drive resimlerinizi, videolarınızı, dosyalarınızı ve dijital ortamda yer alan ve depolama alanına ihtiyaç duyan tüm bileşenler için hazırlanmış bulut depolama teknolojidir. Teknolojinin gelişmesi ile hayatımız her geçen gün daha da kolaylaşmaya devam ediyor. Eski zamanlarda veri yedekleme aracı olarak kullanılan CD, DVD ve hard diskler günümüzde neredeyse yok olma durumuna gelmiş bulunuyor. Artık bu piyasada bulutta veri depolama işlemine olanak veren Google Drive gibi uygulamalar daha çok kullanılıyor. Kullanıcılar ise bu uygulama ile her noktada tüm cihazlardan verilerine ulaşabiliyor.
Google Drive Özellikleri
Bulut depolama sistemi ile dosya barındırmanıza olanak veren Google Drive, 2012 yılında Google tarafından piyasaya sürülmüş bir uygulama olarak kendisini gösteriyor. Kodlaması içerisinde Python ve Objective-C gibi programlama dillerini barındırıyor. Drive ise sistemi içerisinde verilerinizi saklama, paylaşma ve izin verilen kişilerle bu dosyalarınızı düzenleme olanağını sağlıyor. Google depolama işlemini her türlü metin, excel, video ve fotoğraf dosyaları için sağlıyor.
Senkronize edilen tüm cihazlarınızdan rahat bir şekilde erişebileceğiniz Drive, bu dosyaları sadece sizin istediğiniz kişilerin görebileceği şekilde düzenlemenize olanak veriyor. Böylelikle belgeleriniz arasında gizliliği rahatlıkla koruyabiliyorsunuz. Google sunduğu bu bulut depolama işlemi sırasında da dosyalarınızı virüslere karşı korumalı bir hale getiriyor. Bu hizmeti kullanabilmek için ise öncelikle bir gmail hesabı açmanız ve Drive’ı aktif hale getirmeniz gerekiyor.
Drive Dosya Yükleme ve İndirme
Tüm akıllı cihazlarınız arasında otomatik olarak senkronizasyon sağlayan Drive hizmeti, size bulut sistemine dosya yüklemek için çeşitli yöntemler sunuyor. Google Drive dosya yükleme işlemini yapabilmeniz için bilgisayarınız ile drive.google.com adresini açmanız gerekiyor. Sonrasında ise hesabınızda sol üstte yer alan “yeni sekmesi” ile “dosya yükleme” butonuna basıyorsunuz. Bu noktada ise bilgisayarınızda bulunan ve yüklemek istediğiniz dosyayı seçmeniz gerekiyor.
Drive sistemine dosya yüklemek için dosya sürükleme yöntemini de tercih edebilirsiniz. Bunun için öncelikle Google Drive’ın sitesinde oturum açmanız ve bir klasör açmanız gereklidir. Açtığınız klasör içerisinde istediğiniz dosya veya belgeleri sürükleyerek yükleme işlemini hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Dosyalarınızın boyutuna göre ise buluta yüklenme süresi uzayıp kısalabilir.
Android işletim sistemine sahip olan tüm telefon ve tabletlerden de aynı işlemi rahatlıkla yapmanız mümkündür. Dosya yükleme işlemini bu cihazlarda gerçekleştirebilmek için ise, cihazınızda yüklü bulunan Google Drive uygulamasına giriş yapmanız gerekir. Sonrasında uygulamada bulunan “ekle” ve “yükle” sekmelerine tıklayarak, yüklemek istediğiniz klasör ve dosyaları seçebilirsiniz. Yüklediğiniz dosyalar tüm cihazlarınızda görüntülenebilir.
iPhone ve iPad cihazlarınızda da Drive hesabınıza kolay bir şekilde dosya yükleme işlemi yapabilirsiniz. Drive uygulamasını açtıktan sonra “ekle” ve ardından “yükle” butonuna basarak, cihazınızda bulunan fotoğraf, video, ses ve belge gibi dokümanları rahatlıkla hesabınıza yükleyebilirsiniz. Bir görüntülü medyayı diğer cihazlarınız ile Drive üzerinden paylaşmak için ise, galeriden istediğiniz medyayı seçtikten sonra Google Drive ile gönder butonuna tıklamanız yeterlidir.
Google Drive ile Veri Yedekleme
Eğer “Verilerimi nasıl yedeklerim?” diye düşünüyorsanız, bu işlemi yedekle ve senkronize et uygulaması ile uygulayabilirsiniz. Öncelikle bilgisayarınıza Drive uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Sonrasında ise bilgisayarınızda oluşan Google Drive klasörüne, yedeklemek istediğiniz dosyaları sürükleyerek işleminizi bitirebilirsiniz. Bu dosya ve klasörler tüm cihazlarınızdaki Drive uygulamasından veyahut drive.google.com adresinden erişebilirsiniz.
Google Drive dosya indirme işlevi, hesabınızda bulunan tüm bilgileri cihazlarınıza indirebilmenize olanak sağlar. Bu işlemi yapabilmek için öncelikle Drive uygulamasını açmanız veyahut web sitesine giriş yapmanız gerekiyor. Sonrasında ise indirmek istediğiniz dosyalara sağ tıklayarak “indir” sekmesi ile dosyaları cihazınıza kaydedebilirsiniz. Çoklu dosya indirme işlemi yapabilmek için Windows sistemlerinde CTRL, Mac sistemlerde ise Command tuşuna basılı tutmanız gerekir.
İndirme işlemlerini Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda yapmak için ise, sistemde kurulu bulunan Google Drive uygulamasını açmanız gerekiyor. Uygulamayı açtıktan sonra indirmek istediğiniz dosyaya tıklayarak seçenekler kısmından “indir” butonuna dokunmanız yeterli olacaktır. Bu uygulama aynı zamanda telefon yedek alma işlemi işlemleri içinde kullanılır. Telefon verilerinizi uygulamaya yüklemeniz bu işlem için yeterli olacaktır.
iPhone ve iPad cihazlarda Google Drive download işlemi, uygulama içerisinde diğer simgesine dokununca açılan “kopyasını gönder” butonu ile yapılır. İndirmek istediğiniz dosyaya tıkladıktan sonra, sistem içerisinde bulunan, istendiğiniz uygulama üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Bu yöntemle seçtiğiniz fotoğraf ve video gibi medyaları telefonunuza veya tabletinize rahatlıkla kaydedebilirsiniz. Telefon bilgilerini yedekleme işlemi ise güvenli bir şekilde yapılabilir.
- Grok 3 Nedir? Nasıl Kullanılır ve Ne İşe Yarar?
- Co-Location Nedir? Co-Location Avantajları ve Fiyatları
- XML Nedir? XML Belgeleri Ne Amaçla Kullanılır?
- VDS Nedir? VDS Server Kiralama Fiyatları | VDS Server Özellikleri
- Snapchat’te Yeni Ücretli Üyelik Devri: Snapchat Plus Çok Yakında!
- Youtube Platformuna Yeni Düzenlemeler Geliyor
- Skywell Hybrid SUV Mayıs’ta Türkiye’de
- Samsung Galaxy Z Flip 4’ün İlk Görselleri Geldi
- ABD de USB-C’ Yi Zorunlu Yapmak İstiyor
- Windows 11 Görev Çubuğuna Gelen Yeni İçerikler
Google Drive Masaüstü Uygulaması Var mı?
Google geçtiğimiz senelerde Google Driver uygulamasını Windows ve Mac gibi sistemler ile çalışan bilgisayarlardan kaldırdı. Kullanıcı kitlesini ise bireysel ve ekipler için ikiye ayıran Google, bilgisayarlar için ürettiği Google Drive masaüstü uygulamasını kapatmış olsa da, tarayıcı üzerinden hızlı ve güvenli bir hizmet vermeye devam ediyor. Bireysel ve ekip şeklinde ikiye ayrılan teması ile de müşterilerine kullanım kolaylığı sağlıyor.
Google bu politikası ile hem bilgisayar hem de telefon, tablet gibi cihazlardan ücretsiz veri yedekleme hizmetini vermeye devam edebiliyor. Drive üzerinde “Backup and Sync” özelliklerini sunması ise fotoğraf ve videolarınız güvende kalmasına yardımcı oluyor. Google şirketi aynı zamanda kurumsal işletmelerin depolama alanı sıkıntısına çözüm bulmak için “Drive File Streamer” uygulamasını geliştirdi. Böylelikle işletme seçeneğindeki kullanıcılar depolama tasarrufu sağlayabiliyor.
Google Drive App İndirme ve Kullanımı
Google Drive, bulut depolama işlemleri sayesinde Bilgisayar yedek alma ve telefon yedekleme işlemlerinizi kolaylaştırıyor. Tüm cihazlarınızdaki verileri rahatlıkla Drive içerisine kopyalayabiliyorsunuz. Böylelikle tüm verileriniz güvenli ve hızlı bir şekilde yedekleniyor. Akıllı cihazlarınıza indirebileceğiniz uygulama ile her noktada her an bu verilere erişebilir ve cihazlarınıza kaydedebilirsiniz. Google yedek oluşturma özelliğini de kullanmanıza olanak sağlar.
Drive Kaç GB Alan Sağlar?
Bu uygulamayı ilk defa kullananlar genellikle “Google Drive kaç GB?” sorusunu sorabiliyor. Drive uygulaması tüm kullanıcılarına 15 GB’a kadar ücretsiz olarak veri depolama ve yükleme hizmeti veriyor. Bu boyutu aşan yüklemeleriniz ve depolama işlemlerinizi de destekleyen Google Drive, bu işlemler için sizden Google One üyesi olmanızı istiyor. Böylelikle daha yüksek kapasiteli yükleme ve depolama alanına sahip olabiliyorsunuz.
Drive üzerinde depolama kapasitenizi artırmak için, aylık ya da yıllık ücretlendirme seçeneklerini tercih etmeniz yeterli oluyor. Böylelikle Google One üyeliğinizi aktif hale getirmiş oluyorsunuz. Bu hizmetin avantajlarından faydalanarak daha yüksek kapasiteli depolama ve yükleme alanından faydalanabilir, sisteme yüklediğiniz tüm dosyaları istediğiniz kişilerle güvenli şekilde paylaşabilirsiniz.
Google Drive Fiyatı Ne Kadar?
Bilgisayar yedekleme konusunda sunduğu hizmetle kullanıcılara fayda sağlayan Google Drive, depolama büyüklüğüne göre farklı paketlerle fiyatlandırılıyor. Başlangıç paketi olarak Ücretsiz şekilde 15 GB veri yedekleme alanı sunan Google, daha büyük çaptaki ihtiyaçlarınız için çeşitli depolama planları ve avantajları sunuyor. Başlangıç paketinden sonra 100GB, 200GB ve 2TB depolama kapasitesi veren paketler sunuluyor.
Paketlerin sunduğu depolama kapasitesi arttıkça aylık ve yıllık planlardaki paketlerin fiyatı da artıyor. Google One üyesi olmanın ise farklı avantajları da bulunuyor. Başlangıç paketinizi yükseltmeniz durumunda, Google destek uzmanlarına erişim, ailenizdeki kişileri ekleme fırsatı ve ek avantajlardan faydalanabiliyorsunuz. Yıllık ön ödemesi yapılan paketlerde ise tasarruflu fiyatlardan faydalanabilirsiniz. Google One üyeliğiniz, siz değişiklik yapmadığınız sürece otomatik olarak yenilenir.
Alastyr Teknoloji, domain (alan adı), web hosting, bulut sunucu (cloud server) ve veri merkezi hizmetleri ile siz de projelerinizi hayata geçirebilirsiniz. Hızlı, güvenli ve ekonomik web çözümlerimiz ile ihtiyacınız olan performansa sahip olun. Türkiye’nin en çok tavsiye edilen domain ve hosting firması Alastyr, güçlü teknoloji alt yapısı, en güncel yazılımları, 7/24 Türkçe Destek hizmeti ve 15 gün koşulsuz iade garantisi ile hizmet vermektedir.
Web projeleriniz için en uygun fiyatlarla alan adı sorgula. Bireysel ve kurumsal web projeleriniz için cloud sunucu satın al. Web sitelerinizi hızlı, güvenli ve yüksek performans ile yayınlayabileceğiniz hızlı ve kaliteli hosting paketine sahip ol. Kurumsal mail paketlerimiz ile de işletmeleriniz için yüksek disk kapasitesine sahip sınırsız e-posta hesapları oluşturun. SSL sertifikası ile sitenizin güvenliğini arttırın.