Makale Başlıkları
Google kamera özellikle portre çekimlerindeki kalitesi ile fotoğraf tutkunu kullanıcılar için önemli bir uygulama olarak öne çıkıyor. Gerçeğe en yakın kalitedeki çekimleri ile Android cihazlara kurulan Google Pixel bir çok telefona kurulabiliyor. Dış mekan, portre, manzara ve tüm fotoğraf çekim tekniklerinde Google Pixel uygulamasını deneyebilirsiniz.
Google Kamera Kurulumu Nasıl Yapılır?
Google kamera kurulumu yapmak için öncellikle Android telefonların Google Pixel uygulamasına uyumlu olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Uygulamanın kurulamadığı mobil cihazlar, Samsung markalarda Exynos işlemcili modellere Gcam yazılımını yüklenemediğinden Google Kamera kurulamıyor. Snapdragon versiyonları için bazı güncellemeler yapılmış olsa da bu cihazlara kurulum pek mümkün değil. Samsung dışında, Huawei telefonlar da Google servisleri olduğunda bile kurulamıyorken artık Google servislerinin de olmaması sebebiyle artık böyle bir imkan da bulunmuyor. Bu modellerin dışında tüm Android cihazlara Google kamera kurulabiliyor.
Telefonunuzun Gcam’a uygun olup olmadığını kontrol etmek için Google Play Store’da yer alan küçük bir özellik ile kontrol edilebiliyor. Camera2 API Probe uygulaması ile cihazdaki kamera özellikleri denetleniyor ve Google CAM’a uygun mı değil mi öğrenilebiliyor. Uygulamayı çalıştırdıktan sonra “Hardware Support Level” alanındaki “full”, “limited” veya “level3” seçeneklerinden bir tanesi yeşil yanarsa, cihazınız GCam için uyumlu olduğunu gösterir.
Google Kamera Özellikleri Nelerdir?
HDR+
HDR modu, “High Dynamic Range”nin kısaltılmışıdır. Daha basit bir tanımla kontrast ve renklerin optimize edilmesi olarak da açıklanabilir. Sahne ışığın fazla ve ışığın az olduğu iki ortamın aynı karede çekilmesindeki kaybolan detayların azaltılması olarak düşünülebilir.
HDR+ Enhanced
HDR+ modunun daha gelişmiş versiyonu olarak tanımlanabilir. HDR+’a benzemekle beraber HDR+’a göre daha karanlık, daha aydınlık ve daha fazla sayıda fotoğraf çekip bu fotoları birleştirir.
Motion
Live Photos ya da HTC Zoe modları gibi çalışır. Motion özelliği ile fotoğraf çekerken aynı anda bir de video çekilir ve bunlar birleştirilerek kayıt edilir.
- LiteSpeed Cache ile İmaj Optimizasyonu
- Google Dijital Atölye
- Mailing Tasarımı Nasıl Yapılır? Mail Marketing’de Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Fiber İnternet Nedir? Hızlı İnternet İçin Fiber Dünyasını keşfet!
- WiFi6E Nedir? İnternet Dünyasına Getireceği Yenilikler Nelerdir?
Panorama
Yatay, dikey, geniş açı ve balık gözü özelliğine sahip Panorama modu ile geniş açılı manzara fotoğrafları çekebilirsiniz.
Photosphere
Photosphere bir panorama modudur ancak standart panorama moduna göre 360 derece çekim yapmaktadır.
Night Sight
Night Sight çok daha gelişmiş bir HDR+ Enhanced modudur. Kullanıcı fotoğrafı çekmek için butona bastığında saniyenin 1/15’i kadar 15 kareye kadar veya 1 saniyelik 6 kareye kadar fotoğraf çeker ve bu fotoğrafları yine bir Google teknolojisi olan AWB (Auto White Balance) ile renklerini düzelterek fotoğrafı kaydeder. Sonuç olarak düşük ışıkta çok daha aydınlık ve net fotoğraflar elde edersiniz. Kullanıcıların genel olarak bu mod için GCam’ı tercih ediyor diyebiliriz.
Portre
Diğer cihazların ve kamera uygulamalarının aksine Google kameranın portre modu donanımsal olarak ikincil bir kameraya ihtiyaç duymaz. Sahip olduğu yapay zeka ve makine öğrenme teknolojisi sayesinde odaklanan nesne ile arkaplan birbirinden ayrılır ve arkaplana bokeh efekti uygulanır.
AR Stickers / Playground
Pixel 2 ve Pixel 2 XL ile duyurulan bu özellik, fotoğraf ve videolarınızda AR (augmented reality) öğelerini kullanmanızı sağlar.