wordpress warez tema

WordPress Tema Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Günümüzde çokça tercih edilen içerik yönetim sistemlerinden biri WordPress‘tir. Bugün internette vakit geçirirken gördüğünüz her dört web sitesinden biri WordPress kullanılarak hazırlanıyor. Kullanışlı ve sade ara yüzü sayesinde geniş kitlelere hitap etmeyi başaran WP Web siteleri için ücretli ve ücretsiz olarak sunulan WordPress Tema seçeneklerine göz atabilirsiniz.

wordpress-tema

Web 2.0 teknolojilerinin iletişim ortamının bağlamını ve formunu değiştirdiği modern dünyada web siteleri internet protokolünün temel unsurları arasında yer alıyor. Hem son kullanıcı deneyimini geliştirmek hem de web sitenizin içerik yönetimiyle ilgili hususlardan ödün vermemek için çeşitli yönetim sistemlerine başvurmak gerekiyor. CMS (Content Managament System) olarak isimlendirilen yapılar, web sitesi oluştururken yardımınıza koşuyor.

WordPress Nedir?

PHP ve MySQL kullanılarak yazılmış açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemi olan WordPress, B2/Cafelog isimli bir projenin uzantısı olarak 2003’te piyasaya çıktı. Web sitenizin içeriğini internet bağlantısına sahip bilgisayar, akıllı telefon veya tabletten düzenlemenize imkân tanıyan WP, yeni içerikler ve sayfalar oluşturmanızı da mümkün kılıyor.

wp-seo-uyumlu-tema-secimi

WordPress’in kullanıcılara sunduğu en önemli avantajlardan biri ücretsiz kullanım olarak dikkat çekiyor. Bazı içerik yönetim sistemlerinin aksine WP kullanmak için ücret ödemenize gerek yok. Bir domain ve hosting hizmeti satın alıp web sitenizi WordPress üzerinden inşa edebilirsiniz. Kodlama bilgisi olmayan kullanıcıların da rahatlıkla kullanabileceği WP, işlevsel arayüzü sayesinde kolayca web sitesi oluşturmanızı sağlıyor.

Açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemi olan WordPress yazılımı sistem içerisinde yer alan tüm kullanıcılar tarafından geliştirilebilir. Ayrıca bir web sitesinin temelini oluşturan temalar fonksiyonel olma kabiliyeti açısından WP ile bambaşka bir boyuta taşınıyor. 5000’den fazla ücretsiz WordPress temaları kullanıcı deneyimini daha iyi hâle getirmek için birebir.

WordPress ile Neler Yapılabilir?

İşlevsel teknik özellikleri ve kullanıcı dostu arayüzüyle ön plana çıkan WordPress, web siteniz üzerinde tam kontrol sahibi olmanıza katkıda bulunuyor. İçeriklerinizde tam yetki sahibi olmanız da web sitenizi farklı bir hosting firmasına taşıma kararı gibi konularda daha özgür hareket etmenizi sağlıyor. Nitekim WordPress aracılığıyla farklı iş kollarına yönelik çeşitli web siteleri oluşturabilirsiniz.

wordpress-themes

Kişisel blog, kurumsal blog, e-ticaret sitesi, CV sitesi, portfolyo sitesi, forumlar ve haber portalları WordPress yardımıyla hazırlayabileceğiniz WP Web siteleri ve bloglar arasında yer alıyor. İnternet kullanıcıları daha çok kişisel ve kurumsal bloglar oluşturmak için WordPress’i tercih etse de WP e-ticaret kategorisinde ortaya çıkan web sitelerinin sayılarında ciddi bir artış olduğu da söylenebilir.

  • Kişisel Blog: Kişisel deneyimlerinizi paylaşacağınız ve tüm içerik yönetimine hakim olmak istediğiniz bir blog açma hayaliniz varsa WordPress sizin için biçilmiş kaftan. Üstelik ücretli ve ücretsiz WordPress temaları vasıtasıyla da blogunuzu geliştirebilirsiniz.
  • Kurumsal Blog: İşletmenizin sahip olduğu ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı veya bireysel olarak verdiğiniz eğitimlerin detaylı şekilde açıklandığı kurumsal bir bloga da WP yardımıyla sahip olabilirsiniz. Yine Word Press sayesinde kurumsal blogunuzu da dilediğiniz şekilde kişiselleştirebilirsiniz.
  • E-Ticaret Sitesi: WordPress altyapısını tercih ederek kullanıcılara güvenli ve hızlı hizmet verebileceğiniz bir e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. İşlevsel nitelikleriyle kullanıcı deneyimini geliştiren WordPress, satış, hizmet ve servis odaklı e-ticaret platformları yaratmak isteyenler için de ideal.
  • CV Sitesi: WP tema türleri ve sistemin yazılım altyapısı CV hazırlamaya yönelik web siteleri oluşturmaya yönelik kullanımlarda da son derece işlevsel. WP, farklı arayüzlerle sade, şık ve anlaşılır CV formatları oluşturmanıza imkân tanıyor.
  • Portfolyo Sitesi: Yine WordPress kullanarak insanların portfolyo hazırlayabilecekleri bir web sitesi de yaratabilirsiniz. İçerik yönetim sisteminin bünyesinde yer alan tema türleri bu konuda da elinizi güçlendiriyor. İşlevsel kullanımı pekiştirmek için blog teması seçimine dikkat etmelisiniz.
wordpress-haber-temasi

WordPress Tema Nedir?

WordPress tema, WordPress yazılımına dair tüm ögeleri kullanarak web sitenizin görünümü ve işlevlerini belirlemeye yarayan web unsuru olarak tanımlanabilir. Web sitenizin içeriğine göre yapacağınız WordPress tema seçimi gerek kullanıcılarla daha iyi şekilde etkileşime girme gerek mesajınızı iletme konularında size yardımcı olabilir. Fakat WordPress’te tema seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç husus söz konusu.

WordPress Tema Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

En iyi WP temaları arasından seçim yaparken göz önünde bulundurmanız gereken ilk husus işlevsellik. İşlevselliği belirleyen ilk etkenlerden biri ise tasarım. Zira tasarım unsurları açısından SEO uyumlu WordPress teması seçmeye önem vermeniz tavsiye ediliyor. SEO ile uyumlu şekilde çalışan WordPress’i bir de bu bağlamda efektif bir temayla kullandığınızda arama motoru sonuçlarınız seviye atlıyor.

Öte yandan WP blog temaları ya da WordPress haber temaları içerisinden seçmeyi düşündüğünüz alternatiflerin iyi kodlanmış olması son derece mühim. Sitenizin açılma ve içerik görüntüleme hızını doğrudan etkileyen kodlama kalitesini test etmek için temanın bir sayfasını GT metrix web sitesinde işleme sokabilirsiniz. Şayet sayfa sistemden 80 ve üstü puan alırsa o temayı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

wp-seo-uyumlu-tema-secimi

Tema seçimi yapmakla ilgili en önemli konulardan biri de aslında e-ticaret siteleriyle ilgili. WP e-ticaret temaları kullanan web sitelerinin HTTP request sayılarına dikkat etmeleri öneriliyor. Web sitenizin herhangi bir sayfasına tıklandığında görüntülenen CSS, JS, HTML ve fotoğraf dosyalarının toplam sayısı HTTP request sayısını veriyor.

Çağrı sayısı anlamına gelen HTTP request değeri ne kadar yüksek olursa web siteniz o kadar yavaş açılıyor. Bu nedenle w-ticaret teması seçerken Pingdom aracını kullanarak bu değerle ilgili ölçüm yapmanız gerekiyor. Temanızın HTTP request değerinin 50-70 arasında olması ideal kabul ediliyor. Ayrıca seçtiğiniz temanın tüm tarayıcılarla uyumlu çalışabilmesi de bir hayli mühim.

WordPress Tema Fiyatları Ne Kadar?

WordPress ücretli tema fiyatları 10$ ilâ 69$ arasında değişkenlik gösteriyor. Temaların sahip olduğu teknik özellikler arttıkça fiyatlarda da artış meydana geliyor. Örneğin WooCommerce desteği olan bir tema seçmeniz durumunda taban ücret farklılaşabilir. Yine mobil ve tablet uyumluluğu da WordPress tema fiyatlarını etkileyen faktörler arasında bulunuyor.  

Ücretsiz WordPress Teması Nasıl Alınır?

WordPress ücretsiz tema almak için tr.wordpress.org adresini ziyaret edebilirsiniz. İlgili web sitesini ziyaret ettikten sonra ana menüdeki “Temalar” ya da “wordpress themes” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Tema bölümünü açtıktan sonra ise kullanmak istediğiniz temanın adını biliyorsanız, arama bölümüne yazabilirsiniz. Fakat aklınızda bir tema yoksa seçenekleri sırayla inceleyebilir veya özellik filtreleme fonksiyonunu kullanarak aramanızı daraltabilirsiniz.

ucretsiz-wordpress-temalari

Warez Tema Nedir?

Warez, korsan ve yasa dışı anlamlarına geliyor. Warez tema ise lisanslı temaların mevcut telif haklarının çiğnenerek internet ortamında ücretli veya ücretsiz şekilde dağıtılan versiyonları olarak tanımlanıyor. Warez temaların ücretsiz olarak internet ortamında yer alması kullanıcılar açısından belirli riskler içeriyor. Normalde ücretli bir temanın korsan versiyonunu tercih ettiğinizde çeşitli virüs tehditleri ile karşılaşmanız muhtemel.

wordpress-warez-tema

Warez Temalar Zararlı mıdır?

Warez temalar her şeyden önce yasal kullanım bağlamında fazlasıyla sorunlu. Öte yandan ücretsiz olarak dağıtılan versiyonların virüs içerdiği de göz önünde bulundurulursa web sitenizin ve web sitenizi yönettiğiniz sistemlerin zarar görmesi kaçınılmaz hâle geliyor. Tüm bu nedenlerden ötürü sitenize önemli zararlar verebilecek ve veri hırsızlığına neden olabilecek Warez tema kullanımından kaçınmalısınız.

WP Web sitesi açmak için en uygun ve ideal hosting paketi WordPress Hosting‘dir. Sınırsız kaynakları, WP için özel optimize edilmiş sunucu alt yapısı ve yüksek performanslı donanımları ile WordPress sitenizi yayına alabilirsiniz. Tek tıkla kurulum özelliğine sahip WP Hosting paketlerinde, hiç bir teknik detayla uğraşmadan bir kaç dakikada WordPress kurulumu yapabilirsiniz.

Alastyr Teknoloji, domain (alan adı), web hosting, bulut sunucu (cloud server) ve veri merkezi hizmetleri ile siz de projelerinizi hayata geçirebilirsiniz. Hızlı, güvenli ve ekonomik web çözümlerimiz ile ihtiyacınız olan performansa sahip olun. Türkiye’nin en çok tavsiye edilen domain ve hosting firması Alastyr, güçlü teknoloji alt yapısı, en güncel yazılımları, 7/24 Türkçe Destek hizmeti ve 15 gün koşulsuz iade garantisi ile hizmet vermektedir.

Web projeleriniz için en uygun fiyatlarla alan adı sorgula. Bireysel ve kurumsal web projeleriniz için cloud sunucu satın al. Web sitelerinizi hızlı, güvenli ve yüksek performans ile yayınlayabileceğiniz hızlı ve kaliteli hosting paketine sahip ol. Kurumsal mail paketlerimiz ile de işletmeleriniz için yüksek disk kapasitesine sahip sınırsız e-posta hesapları oluşturun. SSL sertifikası ile sitenizin güvenliğini arttırın.

Türkiye'nin En Çok Tavsiye Edilen Domain, Hosting ve Bulut Servis Sağlayıcısı
İnternet sitesi https://www.alastyr.com
Yazı oluşturuldu 351

WordPress Tema Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?” için bir görüş

  1. Elinize sağlık üstat. Gerçekten makaleniz detaylı ve güzel olmuş. WordPress kullanımı gerçekten çok kolay ve geliştiriciside çok sayıda bulunmaktadır. Bende sitelerimde wordpress kullanıyorum ve çokta memnunum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön